Min beretning fra klosteret

Kathmandu, Nepal

15. okt. 2019

Så kom dagen, hvor jeg endelig skulle afsted til Kopan klosteret i Kathmandu i Nepal. Foran mig ligger nu en 13,5 timers rejse; en tur, hvor forventningerne til det jeg skal opleve den næste uge, er høje. 

I Nepal tjekker jeg ind på et lille hotel for natten, da Kopan Klosteret endnu ikke er åbent før den næste dag. Dette giver mig mulighed for at shoppe og studere kulturen og menneskene i Kathmandus gader. Her er virkelig spændende og meget anderledes end det vi kender fra Danmark. Med dagens mange indtryk går jeg træt i seng, og glæder mig til at møde klosterlivet i morgen.


16-20 okt. 2019

Kopan Klosteret er som at træde ind i en helt anden verden. Ved ankomsten skulle man indskrives, så alle vi nyankomne står pænt i rækker og  venter spændt på at få vores værelse tildelt.

Her er fantastisk! Munkene som bor her, lever efter deres helt egne regler og overbevisning, og det er sådan jeg også skal leve de næste mange dage. 

Klosteret ligger oppe i bjergene og er omkranset af grøn vegetation så langt man kan se og i det fjerne rejser et andet akitektonisk flot kloster sig.

Stilheden er slående, kun afbrudt af lavtgående fly fra den nærliggende lufthavn. Munkene og nonnerne går ens klædt i smukke bordeaux røde dragter og man møder smil og imødekommenhed overalt.

Jeg er i dag gået på opdagelse på klosteret. Klosteret har en stor have med monumenter af Buddha, og bænke hvor man kan sidde i stilhed og nyde de smukke og fredelige omgivelser. Stilhed er en af de ting som munkene vægter højt, fordi de er overbevist om, at sindet har brug for stilheden til at opnå kontrol over vores tanker og derigennem  påvirke vores karma. Derfor bliver denne aktivitet respekteret og endda opfordret til. 

Imens jeg står og betragter de mange små figurer, som er placeret omkring en af Buddha monumenterne, gør en munk mig selskab og begynder at fortælle mig hele Buddhas livshistorie. En af de mange fantastiske ting man møder her på klostret, er netop denne form for tid, nærvær, imødekommenhed, venlighed og ikke mindst tolerance overfor alt levende. 

Munkenes egen ringning til morgensamling vækkede mig selvom jeg først selv blev ringet op til morgenmeditation i Gumpaen kl. 6.30.

Jeg har uret sat til ringning kl. 6, så jeg kan nå op i tide. Kommer man for sent må man liste ind ad sidedøren – ret pinligt hvis det skulle ske. Dagsprogrammet er det samme hver dag. Hver lektion starter med en meditation, hvilket blev til en del timers meditation og stilhed i løbet af mit ophold:

 

IMG_3904.JPG
CIMG4507.jpg
 

Dagens program var det samme hver dag: 

6.45  morgenmeditation
7.30 Morgenmad – lækker grød  med smag af mandler og nødder, lidt sød på den gode måde 
9.15 Undervisning i meditation og Buddhismen 
12.30 Middag – ris, brød, variationer af grøntsager kålsalat, bønner, kartofler i forskellige varianter og et stykke frugt. Brød med mulighed for at smøre peanut butter på.
14.00 Undervisning i grupper med oplæg først
17.00 Tepause
17.45 Aftenmeditation 
18.30 Aftensmad – det samme indhold som middagsmaden – sund og nærende
19.45 Aftenundervisning – spørgsmål- og svartime til dagens undervisning
21.00 Dagen er slut
22.00 Herefter er det forbudt at tale sammen indtil efter middag næste dag – tid til stilhed og eftertænksomhed og til at stilne sindet og derved bidrage til at blive en bedre udgave af sig selv.

Faktisk skulle vi fra mandag aften kl. 22 til onsdag eftermiddag være i stilhed og øve os i at stilne sindet. Det var en rigtig spændende oplevelse, bare nyde naturen og nærværet med de andre. Et smil når man mødtes var så fin en måde, at kommunikerer på. 

En del af opholdet gik også med undervisning, som nærmere bestod af diskussionsgrupper, hvor emner og ord blev vendt og drejet fra hvert vores synspunkt. Da vi var mange nationaliteter samlet, var det spændende at høre, hvor forskelligt vi definerer ord alt efter hvor i verden man kommer fra.

Vi blev undervist af nonnen Carley. 
Carley er fra Australien og har mange års erfaring i at praktisere karma. Hun underviser på klostret af og til. Hun forstod at udfordre vores holdninger og syn på livet og fik os til at tage livet op til overvejelse. En virkelig spændende og favnende person. Carley har, fra at levet et helt normalt liv med mand, børn, hus og job, konverteret til Budisme. Hun manglede noget i sit liv og fandt det her i den enkle og uselviske livsstil som man finder i budismen/klosterlivet. Hun var meget ligefrem og fyldt med en fantastisk selvironi og humor.

Det blev en uge med mange oplevelser, men også en uge hvor man opdager hvad der egentlig betyder noget her i livet. Selv om det er et meget fattigt land har de imødekommenhed, respekt og venlighed i overflod. Den overvejende tilgang til tilværelsen vi ofte så, var karma-yoga , hvilket betyder: at yde uden at forvente noget til gengæld. Jeg tænker at karma yoga taler for sig selv.

 

Mit CV

·      Nysproglig studentereksamen fra Varde gymnasium i 1983

·      Uddannet børnehavepædagog fra Esbjerg seminarium 1989

·      Uddannet zoneterapeut TKZ skolen Varde 2006

·      Uddannet clairvoyant rådgiver fra Dortea Bjerg-Jensen  2006

·      Lægeeksamineret massør 2009

·      Reiki 1 i 2011

·      Reiki 2 i 2011

·      Reiki 3 i 2011

·      Diverse KST kurser i Silkeborg 

·      Folkeskolelærer 2015 fra Univercity College Esbjerg 

·      Meditationskursus Nepal 2019 

·      Flow energi healing  - Fanø 2019

·      Spirituel coach  - Fanø 2019-2020

·      Healings kursus – Arthur Findlay Spiritualist College,  Stansted, England – 2020

·      Power Healer Uddannelse i 2021